Projectenoverzicht Dit overzicht bevat alle PPS-projecten binnen de KIA Landbouw, Water, Voedsel die gefinancierd zijn met WR-capaciteit of PPS-toeslag. De database is in ontwikkeling, Kennis op Maat-projecten worden momenteel toegevoegd. Zoeken op KIA onderdeel 2024-2027 --1B. Versterken en waarderen ecosysteemdiensten --1C. Effectieve en duurzame inzet van Nature Based Solutions --2A. Integraal duurzame productiesystemen --2B. Verdienvermogen, perspectief & waardecreatie --2C. Weerbare plantaardige productie op een vitale bodem/substraat --2D. Veerkrachtige dierhouderijsystemen --2E. Circulariteit, productie & gebruik duurzame grondstoffen --2F. Energietransitie in de land- en tuinbouw --3A. Toekomstbestendig ruimtelijke inrichting landelijk gebied --3B. Toekomstbestendige inrichting bebouwd gebied --3C. Toekomstbestendig zoetwatersystemen --4A. Een ecologisch en economisch houdbaar landbouw & voedselsysteem --4B. Duurzame verwerking en voedselveiligheid, vers en verwerkt --4C. Alternatieve eiwitten: keten, producten en consument --4D. Duurzaam en gezond voedselaanbod en consumentengedrag --4E. Voedselzekerheid nu en in de toekomst (mondiaal/EU/Nederland) --4F. Meervoudige verwaarding vanaf de agrifoodsector naar food en non-food 70 --5A. Duurzame Noordzee en oceanen --5B. Duurzame rivieren, meren en intergetijdengebieden --5C. Natuur-inclusieve landbouw, visserij en waterbeheer in Caribisch Nederland86 --5E. Aquatische voedselproductie --ST1A. Smart Technology for agri-horti-water-food --ST2B. Biotechnologie en VeredelingZoeken op KIA onderdeel 2020-2023Landbouw, Water, Voedsel -A. Kringlooplandbouw --A1. Verminderen fossiele nutriënten en emissies naar bodem, water en lucht --A2. Gezonde, robuuste bodem en teeltsystemen gebaseerd op agro-ecologie en zonder schadelijke emissies naar grond- en oppervlaktewater --A3. Hergebruik organische zij- en reststromen --A4. Eiwitvoorziening voor humane consumptie uit (nieuwe) plantaardige bronnen --A5. Biodiversiteit in de kringlooplandbouw -B. Klimaatneutrale landbouw en voedselproductie --B1. Emissiereductie methaan veehouderij --B2. Landbouwbodems, emissiereductie lachgas en verhoging koolstofvastlegging --B3. Vermindering veenoxidatie veenweide --B4. Verhoging vastlegging koolstof in bos en natuur --B5. Energiebesparing, -productie en -gebruik (incl. Kas als Energiebron) --B6. Productie en gebruik van biomassa -C. Klimaatbestendig landelijk en stedelijk gebied --C1. Klimaatbestendig landelijk gebied voorkomen van wateroverlast en watertekort --C2. Klimaatadaptieve land- en tuinbouwproductiesystemen --C3. Waterrobuust en klimaatbestendig stedelijk gebied --C4. Verbeteren waterkwaliteit -Cross-over -D. Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel --D1. Waardecreatie en verdienvermogen --D2. De consument, duurzame en gezonde voeding in een groene leefomgeving --D3. Veilige en duurzame primaire productie --D4. Duurzame en veilige verwerking -E. Duurzame en veilige Noorzee, oceanen en binnenwateren --E1. Duurzame Noordzee --E2. Natuur-inclusieve landbouw, visserij en waterbeheer in Caribisch Nederland --E3. Duurzame rivieren, meren en intergetijdengebieden --E5. Visserij --F2. Aanpassen aan versnelde zeespiegelstijging en toenemende weersextremen --F3. Nederland Digitaal Waterland --F4. Energie uit water -Internationalisering -Sleuteltechnologieën LWV --Biotechnologie en Veredeling --Smart Technologies in Agri-Horti-Water-Food Startdatum Van tot Einddatum Van Tot LWV23134 Gut2Go LWV23145 Integrated approach to mitigate gaseous emissions in pig production to improve air quality for animal and human health and reduce environmental impact LWV23081 Multiplex receptor bioassay voor de online monitoring van waterkwaliteit LWV23087 Insect health and insecticide residues in substrates LWV23011 Resilient cultivation systems strawberry: renewable substrates and organic fertilizers LWV23101 From QTL to gene LWV23083 Expose Effector Action: Identification of Xanthomonas Effector Targets as Leads for Resistance Breeding in Brassica LWV23143 Milk urea as a tool to improve nitrogen efficiency in the dairy sector LWV23133 SWEETSPOT – Spot-on usage of non-nutritive sweeteners LWV23092 Unravelling the role of Human Milk Oligosaccharides in health and disease. LWV23045 Testing methods for, and selection of resistance against bacterial wilt in potato, caused by the Ralstonia solanacearum species complex LWV23141 FIBERME – Fiber microbiome response prediction with AI TU202312 Cellular Gymnastics, Mechanical Control of Plant Tissue Culture LWV23110 BioMicro – bioavailability of micronutrients from end products TU202308 GS Elucidating the molecular basis of SEIT-mediated susceptibility to Fusarium wilt disease LWV23102 Behouden Paard: genetisch managementprogramma voor verduurzaming van de paardenfokkerij LWV23080 Natuurlijke plaagbestrijding met biodiversiteit in en om de kas LWV23023 De rol van Mycoplasma bovis in het bovine respiratory disease complex in kalveren LWV23063 Melk uit gras waarderen met gebiedsgericht weiden GSP23001 MiMetIC Cow LWV23047 Mitigation of negative temperature effects on curd induction and quality in cauliflower LWV23077 Flavor expression in non-animal derived protein-based foods LWV23098 Personalised dietary advice for human and planetary health LWV23060 Screening novel source of resistance to the virulent Dutch potato cyst nematode, Globodera rostochiensis, from wild potato genotypes